Skaffa rätt sportkläder

För dig som tränar regelbundet är det viktigt att ha rätt kläder för den typ av fysisk aktivitet du sysslar med. Det är ett faktum som inte går att komma ifrån – åtminstone inte om du vill prestera så bra som möjligt. Med rätt kläder menas inte det som är nyast och trendigast, utan det som rent funktionellt passar bäst för det du håller på med.

Att inta komplicerade yogapositioner är närmast omöjligt om du har på dig ett par tajta, icke-elastiska byxor, vilket dessutom inte är nyttigt, och det kan vara enormt svårt att få upp farten när du springer i en bylsig träningsoverall. Om du har bestämt dig för att skaffa hem en crosstrainer så är det bättre att ha ett par tunna, välsittande plagg som dunstar bort svett än en tjock hoodie.

Tips att tänka på

Alla människor har sina egna behov och önskemål, men vissa saker går inte att komma ifrån vid val av rätt sportkläder. Det är till exempel nyttigt att svettas men också viktigt att få i sig tillräckligt med vätska. Om du utövar en motionsform som gör dig väldigt varm så kan det därför vara smart att investera i ett bra, välsittande bälte för vattenflaskor.

För dig som tränar mycket utomhus är det ofta viktigt med fickor. De flesta sportkläder för löpning, skidåkning och rullskridskor sitter slickade utmed kroppen, vilket gör att saker som nycklar och mobiltelefoner måste förvaras på annat sätt. Håll därför utkik efter gömda fickor som många kläder är specialdesignade med då det underlättar avsevärt. Ett annat alternativ är att sätta på dig ett par tunna shorts med fickor ovanpå dina tights så att du får plats med allt.

bezel