Sportplagg som blivit vardagsmode

Det kan knappast vara någon nyhet att sportkläder är trendigare än någonsin! Vilken modetidning som helst har ofta med ett reportage om det senaste inom sportplagg. Vi har synat trenden i sömmarna och rett ut de allra viktigaste trenderna inom träningskläder just nu. Sportplagg har egentligen varit trendigt ända sedan 50-talet då både unga kvinnor och män främst i USA klädde sig i amerikanska fotbollsjackor tillsammans med vita sportskor och vit t-shirt. Det som är trendigt i USA sprider sig som bekant över resten av världen så småningom. Sen dess har trenden bara växt sig starkare och starkare. Den klassiska amerikanska fotbollsjackan är lika inne och cool som alltid men idag hittar vi nya tillskott inom trendiga sportplagg.

En stark trend är yoga

En av de viktigaste trenderna i år har sitt ursprung i träningsformen yoga, vilket länge har varit en trendig sport att utöva och många kända personer gör ingen hemlighet av att de gärna tränar den indiska sporten. Nu har yogakläderna tagit steget utanför studion och ut på gatan. Överallt kan man se människor på stan med de yogainspirerade kläderna. Tighta men mjuka, sköna och stretchiga byxor gärna i naturliga material som andas. Till detta matchas gärna med ett linne eller topp i samma material och en tjockare tröja, gärna stickad i naturligt garn. Yoga är en sport där avslappningsövningar och meditation ingår, därför är det viktigt att också ha lite varmare kläder under ett pass. Den självklara väskan för den som vill haka på yogatrenden är den karakteristiska avlånga ryggsäcken, formad så att en hoprullad yogamatta kan få plats. Väskan får också gärna vara gjord av ett naturligt material, såsom en vävd tjock bomull och helst med etniska inslag från Asien. Självklart kommer inte trender gratis utan ett ekonomiskt tillskott är alltid välkommet. Har du eget företag kan du tjäna pengar på att att belåna fakturor, och särskilt fakturaköp kan göras via mobilen . Då kan du enkelt med några knapptryck skaffa extra inkomst med fakturor som säkerhet. Enklare kan det knappast bli!

Flera sporttrender i år

Extremsport som inspiration

Ytterligare en trend utöver yogatrenden är extremsport. Det blir allt vanligare att sporter som förr ansågs vara extremsporter utövas av helt vanliga människor. En sådan sport är bergsklättring. Fler och fler tar licens för bergklättring och det är ofta fullt på väggarna i klätterhallarna, både repklättring och friklättring, så kallad bouldering. Därmed är det inte sagt att klättra med topprep rakt uppför en klippvägg inte är en extremsport! Det är en utmaning om något. Men trenden har helt klart omfamnats av många svenskar och liksom yogautövare skäms inte klättrare direkt för att visa rep, klätterskor och karbinhakar på sina vanliga kläder på väg till klätterhallen. Många klädmärken har tagit in detta som just ett stilelement i sina kollektioner, såsom slitstarka rep till skosnören. Eller karbinhakar som låsanordningar på väskor. Dessa klädmärken hänger också gärna med i hur det forskas om nya textilier såsom slitstarka material, hållbar och klimatsmart tillverkning. Klättringen är en stark trend i år som inte bara klassiska sportmärken hänger på utan och också renodlade modeföretag. Vi har sen länge förstått att sport är en evig källa till inspiration inom mode och i år spår vi att yogan och klättringen kommer vara den allra största trenden.

bezel