Få fräscha träningskläder

Det kan vara så att det kvittar hur ofta man tvättar sina träningskläder och ändå så känns de inte riktigt fräscha. Ta del i våra knep för att få väldoftande och fräscha kläder för att träna i. Dessa knep går också att använda på andra plagg och skor utöver ens träningskläder.

De flesta har säkert märkt av att skorna och träningskläderna har känts helt okej i början av passet. Men efter en stund när man har fått upp värmen så känns de inte längre fräscha och börjar dessutom lukta unket. Kanske inte så kul när man befinner sig i en träningslokal full av tränande människor. Häng inte läpp utan testa knepen, i och för sig innebär vissa av dem att man provar dem på eget bevåg.

Ättika

Ättika tillhör ett av de knepen som husmödrar har använts sig av genom flera årtionden. Det kanske kan tyckas konstigt, men använder man ättika när det är dags att tvätta kläder, kommer det göra underverk. För det är nämligen så att ättikan tar död på bakterier, speciellt de som gör att kläder luktar illa. Vid full maskin tar man cirka 1 dl ättika och häller det i sköljmedelsfacket. Annars funkar det lika bra att låta plaggen ligga och dra i en 10-liters hink med vatten och 2 dl ättika. Kläder bör ligga och dra cirka 10 minuter innan de ska tvättas.

Maskintvätta träningsskorna

Att maskintvätta sina träningsskor gör man på egen risk. För vissa skor har limmats och limmet kan riskera att försvinna i maskinen. Detta är perfekt för vita skor eftersom det finns vitt tvättmedel som innehåller medel för att bleka och samtidigt tar död på bakterier. Se om det finns tvättråd i skorna, annars gäller det att inte tvätta i för varmt vatten.

Sköljmedel

De flesta moderna träningskläder mår inte så bra om man använder sig av sköljmedel. Det beror på att sköljmedel kan göra så att kanaler och porer i tyget täpps till, vilket gör att plaggen slutar att andas och på sikt gör att de börjar lukta illa. Därför bör man undvika sköljmedel för träningsplagg som är designade för att andas.

Variation

Det är lätt att man använder sig av ett set av träningskläder och har sina favoritskor hela tiden. Men det skadar faktiskt inte att variera sig och skaffa sig flera uppsättningar av plagg och skor. Detta gör att de får en chans att vila mellan gångerna man använder dem och får en längre hållbarhet. Kolla om det exempelvis finns någon onlinebutik som har kläder och skor, vilket gör att du på ett billigt sätt kan har lite ombyten. Det är bara att söka precis som om man letar efter Expedia rabattkod eller annat kul på nätet. Enklare kan det knappas blir!

Dessa var några knep och hoppas att de kommer till någon nytta!

bezel