Heta träningskläder på 80-talet

Modet förändras ständigt och så har det varit genom alla tider. Det är inte bara modet på gatan och på catwalken som hela tiden är i rullning, utan även det mode som man ser på gym eller i träningslokaler. Idag använder man sig gärna av neutrala färger, tighta linnen eller shorts, men går man tillbaka några år i tiden var träningsmodet väldigt annorlunda. Som de allra flesta vet så var 80-talet inte bara en tid för frigörelse och bohemiska kläder. Det kära 80-talet bjöd även på ett träningsmode som människor än idag tar vara på, men främst när det kommer till maskerader. Kvinnorna klädde sig gärna i neonfärgade tights, benvärmare och en kroppsnära body över byxorna. Håret var precis lika fixat som för en shoppingtur i staden och smink under träningspasset var mer än vanligt.

Få inspiration av filmer

Nuförtiden är det inte speciellt vanligt att man anammar träningsmodet som förr var så otroligt populärt. Det finns dock några tillfällen då träningskläder från 80-talet kommer till användning och som tidigare nämnt är detta i samband med maskerader. Det är något mycket speciellt och underhållande med att få ta på sig de spexade kläderna och det kanske är just därför denna typ av karaktär har blivit så omtyckt när det är dags att klä ut sig. Du behöver knappast lägga ut speciellt mycket pengar på att hitta en outfit och håret tuperas enklast med hjälp av hårspray och en tät kam. Behöver du få inspiration kan du alltid använda dig av gamla och nya filmer som speglar 80-talets träningskläder, t.ex. kan du ta användning av storfilmen “Borg” , som hade sin första premiär den 6 september 2017. Här får du följa med på en tidsresa tillsammans med den världskände tennisspelaren Björn Borg och följa hans väg till eliten.

Nutidens träningskläder – snygga och praktiska

Det råder rätt delade meningar om träningskläderna från 80-talet var bekväma eller inte. Många som upplevde sina yngre år under årtiondet menar att de kroppsnära plaggen gjorde det mycket enkelt att röra sig och att det inte fanns några lösa tyger som man kunde fastna eller skada sig på. Fördelen med dagens träningskläder är dock att det har en betydligt bättre andningsförmåga och är så pass snygga att många väljer att använda plaggen till vardags. Nuförtiden är det inte bara träningsföretag som producerar plaggen, utan även andra typer av klädkedjor kommer ut med kläder som passar för motion, svett och rörelse. Med modets stora förändringar skulle det dock inte vara förvånande om det nuvarande träningsmodet, om några år, kommer att vara människors val av utklädnad inför nästa fest eller maskerad.

bezel