Träningskläder och reklam

Många idrottare och även vanliga motionärer spenderar träningspassen och tävlingarna i kläder som inte sällan är fulla med reklam. Ofta beror det i professionella idrottssammanhang på att de tävlande har sponsorer bakom sig som vill synas och uppmärksammas i gengäld för att de bidrar med en summa, lokal eller kläder till personen eller klubben. Reklamen brukar synas mest på träningskläderna, men det kan även handla om andra produkter, som vattenflaskor eller tillbehör med tryck. Många klubbar kan även trycka upp produkter med den egna föreningens logga för att klubbens medlemmar och idrottsutövare skulle känna större samhörighet.

Tryck upp dina egna träningskläder

Träningskläder med tryck eller reklam behöver inte bäras av bara elitidrottare eller vid tävlingar. Du kanske själv känner, som frekvent löpare eller simmare, att du vill använda kläder, skor eller tillbehör med en egen designad logga eller tryck, bara för skojs skull. Idag finns det många företag som specialiserar sig på en mängd olika sportkläder med tryck som du kan beställa. Detta kan vara en utmärkt idé om ni är ett gäng som precis efter nyårsafton har givit ett nytt, gemensamt nyårslöfte om att börja träna som galningar nästa år. Motivera er själva, beställ lite kläder med tryck på och ge er ut på gymmet eller i skogen tillsammans och sporra varandra.

Och det går ju också bra att köpa redan befintliga träningskläder och piffa upp dem med ett eget tryck.

Träningskläder som profilreklam

Att använda sportplagg som profilreklam är bland det mest effektiva ett företag kan göra för att synas utåt. Profilkläder kan ges bort till både anställda och kunder och det är ofta plagg som används många gånger, vilket är bra för marknadsföring. Tröjor med tryck, t-shirts, linnen, tights, handdukar och vattenflaskor – alla dessa produkter kan användas både till träning och till vardag, vilket gör att loggan lätt snappas upp av förbipasserande eller personer på gymmet. Att trycka upp profilplagg är en billig marknadsföringsmetod, som generellt sett får ett mycket starkt gensvar.

Reklamens historia på sportkläder

Ända sedan TV kom in i bilden har reklamen på sportkläderna fått ett allt större genombrott . Detta ter sig naturligt, då sport ofta spelar en viktig del i många människors liv och tv-sända matcher och idrottsevenemang ligger i blickfånget för miljoner människor runt om i världen. Genom att börja använda reklam på idrottskläderna har företag lyckats göra sig enorma hackor och sälja som smör i solsken. När sedan internet och allt fler sportkanaler såg dagens ljus, har fenomenet vuxit sig ännu större. Idag är det högst ovanligt att se kända fotbollsstjärnor, tennisspelare, golfspelare och andra idrottsmän och kvinnor springa omkring på planen utan att se minsta tillstymmelse av reklam – antingen på skor, kläder, vattenflaskor i båsen och på arenan eller banan.

bezel